Inkokt laxfilé med parmesankrisp

Tid:

Lax på tallrik.

Tid:

Snabb, snygg och lättserverad fiskrätt med benfria filébitar – toppad med krispig parmesan.

Ingredienser

4 portioner

  • 4 bit(ar)
    benfri laxfilé, 150 g/st

Lag

  • 1 liter
    vatten
  • 2 tsk
    salt
  • 1 st
    citron (i skivor)
  • grovhackade dillstjälkar

Parmesankrisp

  • 4 skiva(or)
    dagsgammalt vitt bröd
  • 1 dl
    basilika- eller persiljeblad
  • 1 msk
    olja
  • 1 krm
    salt
  • 1-2 dl
    riven parmesan

Potatissallad

  • 800-1000 g
    fast potatis
  • 2 st
    ägg
  • 2 msk
    vitvinsvinäger
  • 1 msk
    dijonsenap
  • 3 msk
    neutral rapsolja
  • 1-1½ tsk
    salt
  • 2 krm
    svartpeppar
  • 80 g
    färsk spenat
  • 1 dl
    finhackad gräslök

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg