Inkokta kräftor

Inkokta kräftor.

Publicerat:

Smakrik lag till kräftorna.

Ingredienser

2 - 4portioner

  • 3kg
    signalkräftor, levande
  • 10-15
    krondillskronor
  • 1liter
    porter
  • 3msk
    socker
  • 3liter
    vatten
  • 1msk
    dillfrö
  • 1 ½dl
    grovsalt

Så lagar du

1. Koka upp vatten, porter, socker, dillfrö, dillkronor och salt. Låt sjuda i 8–10 minuter. Lyft dillen och spara till garnering.

2. Koka 10–15 kräftor åt gången genom att stoppa i huvudet först. Vänta tills de flyter upp till ytan och lyft sedan. Fortsätt koka samtliga kräftor likadant.

3. Slå sedan lagen över kräftorna och låt dra i lagen över natten i kylen.

Dela det här receptet med dina vänner!