Inlagd sill med lakrits

Inlagd sill med lakrits.

Publicerat:

Tillagningstid:

Detta funkar utmärkt till att lägga in grönsaker eller svamp! Om du vill överraska kan du lägga några lakritsfiskar i inläggningen.

Ingredienser

5 - 6portioner

  • 1burk(ar)
    inläggningssill (420 g)
  • 1dl
    ättika (12 %)
  • 2dl
    socker
  • 3dl
    vatten
  • ½dl
    lakritsfiskar
  • 1tsk
    lakritspulver
  • 1msk
    flytande lakritsessens
  • 2st
    lagerblad
  • 10st
    kryddpepparkorn
  • 1tsk
    anisfrön
  • 1st
    gulbeta eller morot
  • 1st
    citron, zesten

Så lagar du

1. Skölj sillen i kallt vatten och torka av den. Skär fisken i lite tunnare bitar.

2. Koka upp en 1-2-3-lag av ättika, socker och vatten. Tillsätt gulbeta/morot, lagerblad, lakrispulver, lakritsessensen, kryddpepparkorn och anisfrön. Låt kallna.

3. Riv skalet på citronen. Skala sedan citronen och skär några skivor för dekoration av burken.

4. Lägg sill och citronskal i en burk. Lägg ner lakritsfiskarna (om du vill ha sådana). Häll på lagen och stäng burken.

5. Låt sillen stå till sig i några dagar innan du äter den.

Dela det här receptet med dina vänner!