Inlagd svamp med sötpotatis

En glasskål med inlagd svamp, sötpotatis, rödlök och senapfrö.

Ingredienser

4portioner

  • 8st
    stora portabello-svampar
  • 2msk
    socker
  • 4msk
    ättika
  • 8msk
    vatten
  • ½st
    sötpotatis
  • ½st
    rödlök
  • 1msk
    gula senapsfrö

Så lagar du

1. Koka upp socker, ättika, vatten och senapsfrö och dra åt sidan.

2. Skär svampen i långa tjocka bitar. Skär sötpotatisen i smala strimlor. Vänd ihop svamp och potatis och lägg i lagen.

3. Koka upp en gång till och häll upp i en inkokningsburk.

4. Låt svalna tills det går att lägga händerna på burken utan att bränna sig. Ställ i kyl och låt stå i ett dygn helst.

Dela det här receptet med dina vänner!