Ingredienser

4portioner

  • 2 - 3st
    medelstora zucchini
  • 2 - 3st
    röda knipplökar
  • 1/2msk
    salt
  • 1/2st
    färsk röd chili
  • färsk dill eller blommor –till exempel krasseblommor eller ringblommor
  • 3 1/2 dl
    vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger, eller hälften av varje
  • 1/2dl
    socker

Så lagar du

Skär zucchini och lök riktigt tunt. Blanda med salt och lägg i ett durkslag. Låt stå och rinna ur i ca 2 timmar (eller över natten) , så att så mycket vätska som möjligt dras ur zucchinin. Skaka då och då..

Tryck ner zucchini och lök tillsammans med fint skuren chili och blommor i en väldiskad glasburk.

Koka upp vinäger och socker tills sockret har lösts upp. Häll vätskan över zucchinin och sätt på ett lock. Låt svalna helt innan du serverar till, till exempel grillat kött eller på en surdegstoast. Zucchinin håller sig i en vecka eller två.

Dela det här receptet med dina vänner!