Inlagda citroner
Publicerat:
2018-10-15Tillagningstid:
De är goda att ha i grytor eller med fisk. Ger en god och frisk smak i många rätter. Släng ner det i grytan eller servera som pickels bredvid maten. Tänk på att använda ekologiska citroner. Receptet ger en stor glasburk.
Ingredienser
- 5stcitroner, ekologiska
- 1stkanelstång
- 3stlagerblad
- 1stchili (om du vill ha hetta)
- 2mskolivolja
- 2stcitroner, saft
- hett vatten
- salt
Så lagar du
1. Diska glasburken ordentligt i hett vatten.
2. Tvätta citronerna ordentligt, skär bort den lilla spetsiga delen på citronens båda sidor. Skär sedan ett kryss i mitten, lägg salt i krysset. Lägg lite salt i botten av glasburken. Tryck in citronerna i burken, de ska ligga tätt ihop, inte flyta runt i. Lägg även med kanelstången, lagerblad och eventuellt chilin. Häll i citronsaften, täck med lite hett vatten och avsluta med olivoljan.
3. Låt stå på en sval och mörk plats minst 1 vecka (helst 30 dagar för bäst smak). Förvara sen i kylen. Hållbarhet cirka 6 månader.