Inlagda citroner

En glasburk med inlagda citroner, med en citron bredvid, kanel och lagerblad.

Publicerat:

Tillagningstid:

De är goda att ha i grytor eller med fisk. Ger en god och frisk smak i många rätter. Släng ner det i grytan eller servera som pickels bredvid maten. Tänk på att använda ekologiska citroner. Receptet ger en stor glasburk.

Ingredienser

  • 5st
    citroner, ekologiska
  • 1st
    kanelstång
  • 3st
    lagerblad
  • 1st
    chili (om du vill ha hetta)
  • 2msk
    olivolja
  • 2st
    citroner, saft
  • hett vatten
  • salt

Så lagar du

1. Diska glasburken ordentligt i hett vatten.

2. Tvätta citronerna ordentligt, skär bort den lilla spetsiga delen på citronens båda sidor. Skär sedan ett kryss i mitten, lägg salt i krysset. Lägg lite salt i botten av glasburken. Tryck in citronerna i burken, de ska ligga tätt ihop, inte flyta runt i. Lägg även med kanelstången, lagerblad och eventuellt chilin. Häll i citronsaften, täck med lite hett vatten och avsluta med olivoljan.

3. Låt stå på en sval och mörk plats minst 1 vecka (helst 30 dagar för bäst smak). Förvara sen i kylen. Hållbarhet cirka 6 månader.

Dela det här receptet med dina vänner!