Inlagda kantareller på bröd
Publicerat:
2017-05-15Ingredienser
4portioner
Sockerlag
- 400gsmå kantareller
- ½dlvinäger
- 50gsocker
- 1 ½dlvatten
- ¼lök
- 50genbär
- 20gsalt
Saltlag
- 400gsmå kantareller
- 200gvarm saltlag (20% salt)
- 20gsocker
- 1kvist(ar)persilja
Använd efter smak
- timjan, salvia och libbstricka
Så lagar du
1. Börja med att sterilisera syltburkarna i ugnen, 30 minuter på 120 grader.
Kantareller i sockerlag
1. Koka upp alla ingredienser utom svampen.
2. Blanchera svampen i lagen en halv minut och lägg den i de steriliserade syltburkarna.
3. Koka upp lagen och slå över svampen och stäng locket.
4. Kan användas efter en timme, men blir bara bättre med tiden. Filips rekommendation är minimum en månad.
Kantareller i saltlag
1. Blanda ihop allt utom kantarellerna.
2. Blanchera kantarellerna i 20 sekunder.
3. Lägg svampen i steriliserade syltburkar och häll den varma saltlagen på.
4. Täck svampen med en nypa salt och stäng locket. Kan användas efter en dag men blir bara bättre med tiden, bäst efter en månad.
OBS! Skölj svampen i kallt vatten före användning.
Servering
1. Servera med färskt bröd, smetana och eventuellt andra inläggningar.