Inlagda tomater

Inlagda tomater

Publicerat:

Tillagningstid:

De sötsyrliga tomaterna är gott tillbehör till viltkött eller grytor. De håller i många månader i oöppnad burk som förvaras i kyl.

Ingredienser

8 - 12portioner

  • ½kg
    minitomater

Lag

  • 2dl
    vitvinsvinäger
  • 1dl
    vatten
  • 100g
    strösocker, drygt 1 dl
  • ½tsk
    salt
  • svartpepparkorn, senapsfrö eller lagerblad
  • ev. 1
    litet knippe blandade örter

Så lagar du

1. Skölj burkar och redskap som ska användas i kokande vatten. Låt gärna burken stå i ugnen i 100 grader, 30 minuter.

2. Koka upp vinäger, vatten, socker, salt, örter och smaksättare i en kastrull, rör om så att sockret löser sig. 

3. Skölj och torka av tomaterna. Lägg ner dem i den varma lagen. Koka upp på nytt och häll upp alltsammans på ren burk. Sätt på genast på locket. Låt svalna och förvara sedan i kyl. 

Dela det här receptet med dina vänner!