Irakisk Kubba
Ingredienser
3 - 5portioner
Deg
- 5dlbulgur
Fyllning
- 400gköttfärs
- 2stgula lökar
- 1dlhackad persilja
- 1tskspiskummin
- ½tskgurkmeja
- 1dlsultanrussin
- salt och peppar
Så lagar du
1. Blötlägg bulgur i en halvtimme. Sila sedan av vattnet. Krama bulgur fem-sju minuter och lägg den därefter i en matberedare och mixa den till en slät massa.
2. Stek köttfärs och löken ihop. Krydda med spiskummin, gurkmeja och persiljan. Salta och peppra.
3. Efter du stekt ingredienserna till fyllningen lägger du i russinen.
4. Ta en boll stor som ett ägg av bulguren och platta till bollen i handen. Om bulguren fastnar i handen använd lite vatten på händerna. Lägg i en matsked av fyllningen och forma degen till ett litet flygande tefat.
5. Fritera tefaten i het olja till dess de får en gyllenbrunfärg.
6. Lägg upp kubban på ett fat och dekorera med sallad eller hackad tomat och paprika eller något annat du gillar.