Irakiska grönsaks- och vinbladsdolmar

Tillagningstid:

Irakiska grönsaks- och vinbladsdolmar.

Publicerat:

Tillagningstid:

Smakrik plockmat. Kryddblandningen 7 arabiska kryddor finns att hitta i orientaliska affärer.

Ingredienser

4–6 portioner

  • 500 g
    basmatiris
  • 500 g
    köttfärs
  • ½ dl
    granatäpplesirap eller saft
  • 3 st
    pressade vitlöksklyftor
  • 4 msk
    tomatpuré
  • 7 arabiska kryddor (finns i orientaliska affärer)
  • 3 msk
    hackad dill
  • 2 st
    tärningar köttbuljong
  • 2 st
    tärningar grönsaksbuljong
  • ev. salt efter smak
  • 2 msk
    små auberginer
  • 4 st
    små paprikor i blandade färger
  • 4 st
    tomater
  • 3 st
    stora lökar
  • ½ st
    vitkålshuvud
  • 1 burk(ar)
    vinblad

Så lagar du