Israelisk örtsallad med granatäpple

Israelisk örtsallad med granatäpple.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ehud ”Udi” Tzvieli firar den judiska högtiden Yom Kippur med en grön örtsallad med granatäpple, gurka och mynta.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • gurka
  • vårlök
  • mynta, fint hackad
  • bladpersilja, fint hackad
  • röd lök, fint hackad
  • zest och saft från citron
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Finhacka bladpersilja och mynta. Dela och kärna ur granatäpple. Lägg i en stor skål.

2. Skiva salladslöken tunt, endast den gröna delen. Skiva gurka tunt. Finhacka rödlök. Gör zest. Blanda ner i skålen.

3. Dressa med olivolja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!