Italiensk bläckfisksallad

sallad i skål

Publicerat:

En italiensk klassiker på sommarens alla buffér och kalas. Gillar man bläckfisk kan det här bli en riktig favorit!

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 1kg
    kall eller ljummen vitvinsbrässerad bläckfisk
  • 3st
    selleristjälkar
  • 2msk
    finhackad bladpersilja
  • 4st
    potatisar av fast sort
  • 150g
    frysta gröna bönor
  • 3–4msk
    fin olivolja
  • flingsalt & svartpeppar

Så lagar du

1. Tillred bäckfisken enligt receptet på vitvinsbrässerad bläckfisk. Skär den i mindre bitar när den svalnat.

2. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Tillsätt bönor de sista 5 minuterna. Häll av och låt svalna.

3. Skala potatisen och skär i tärningar. Skär bönorna i mindre bitar. Ansa och skär sellerin i tunna skivor.

4. Blanda potatis, bönor, bläckfisk och selleri i en skål. Häll över olivolja och blanda om ordentligt. Salt och peppra och blanda ner finhackad persilja.

Dela det här receptet med dina vänner!