Italiensk blomkålspizza

Italiensk blomkålspizza.

Ingredienser

2portioner

  • 200g
    blomkål
  • 1/2dl
    riven parmesanost
  • 1/2
    riven mozzarella
  • 1/2tsk
    torkad oregano
  • 1/2tsk
    chiliflakes
  • 2dl
    mandelmjöl
  • 1/2tsk
    salt
  • 1
    ägg
  • din favorittopping, tex ost, skinka, räkor, svamp eller grönsker

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 250°C.

2. Botten: Mixa rå blomkål till ett fint ris i en matberedare.

3. Ta fram kastrull och ha vatten i den. När vatten kokar så häll i blomkål och sjuda max 3 minuter. Låt svalna. Krama ut vätskan.

4. Blanda blomkålsriset med parmesan, mozzarella, oregano, chiliflakes, mandelmjöl, salt och ägg till en deg.

5. Bred/platta ut degen till 2 runda pizzor (för 2 port) på en bakpappersklädd plåt.

6. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter tills bottnarna är gyllene och krispiga. Ta ut och låt svalna något.

7. Topping: Lägg på valfri pizzatopping.

8. Grädda ytterligare ca 5 minuter.

9. Servera som smårätt, förrätt eller tillbehör.

Dela det här receptet med dina vänner!