Italiensk kantarellbruschetta

Tid:

Italiensk kantarellbruschetta.

Tid:

Underbar liten förrätt att inleda Johanna Westmans italienska kräftskiva med. Även i Italien är man förtjust i kantareller och andra svampar, i pasta risotto eller som här på ett rostat bröd. Vår svenska kantarellmacka görs vanligtvis med smör och grädde, det här toasten är en lite rustikare och fräschare variant med toner av vitt vin, vitlök och timjan.

Ingredienser

4 portioner

  • 400 g
    kantareller
  • 2 msk
    olivolja
  • 1
    selleristjälk
  • 1
    schalottenlök
  • 1
    morot
  • 1-2 klyfta(or)
    vitlök
  • 2-3 kvist(ar)
    timjan
  • 1 knippa(or)
    basilika
  • 2-3 msk
    vitt vin
  • hyvlad parmesan
  • salt och peppar
  • 4 skiva(or)
    ljust bröd, t ex levain
  • ½ dl
    rostade pinjenötter

Så lagar du