Italiensk köttfärssås till många

Tillagningstid:

Italiensk köttfärssås till många.

Publicerat:

Tillagningstid:

En mycket smakrik köttfärssås som räcker till många och går utmärkt att frysa. Allra godast blir det om pasta och köttfärssås blandas före serveringen.

Ingredienser

10–12 portioner

  • 20 g
    torkad karl-johansvamp
  • 2 dl
    vatten
  • 40 g
    tunna skivor pancetta utan svål (sidfläsk eller bacon)
  • 2
    gula lökar
  • 5
    vitlöksklyftor
  • 2-3
    stjälkar selleri
  • 2
    stora morötter
  • 200 g
    kycklinglever
  • ½ dl
    olivolja
  • 1 kg
    nötfärs
  • 2 burk(ar)
    finkrossade tomater à 400 g
  • 1
    liten flaska torrt vitt vin (37 cl), ej ekfatslagrat
  • 3 msk
    tomatpuré
  • 1 msk
    salt
  • rikligt med nymald svartpeppar
  • 1 kruk(or)
    basilikablad
  • 1 knippa(or)
    persilja

Tillbehör

  • pappardelle eller spaghetti
  • ev finriven parmesan eller lagrad pecorino

Så lagar du