Italienska korvar med bönor och vitlöksciabatta

Italienska korvar med bönor och vitlöksciabatta.

Publicerat:

Tillagningstid:

När du har provat det här receptet vill du göra det om och om igen! Det är så enkelt och fullproppat med protein.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 6msk
    olivolja
  • 2
    röda lökar, tunt skivade
  • 1msk
    färsk rosmarin, hackad
  • ½tsk
    chili flakes
  • 2burk(ar)
    borlottibönor, 800 g
  • 2burk(ar)
    cannellinibönor, 800 g
  • 900g
    italiensk korv av god kvalité
  • 4dl
    grönsaksbuljong
  • 1msk
    tomatpuré
  • 3msk
    persilja, hackad
  • 1
    ciabattabröd
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • salt

Så lagar du

1. Värm oljan i en stor, tjockbottnad kastrull på hög värme. Tillsätt lök, rosmarin, chili flakes och salt. Stek i cirka 12 minuter, rör om ibland.

2. Häll av bönorna men spara någon dl av vätskan till såsen.

3. Tillsätt korv i pannan och stek i 10 minuter, rör om varannan minut. Tillsätt bönor, buljong och tomatpuré, krydda med salt och låt koka upp.

4. Sänk värmen till medium och koka utan lock i 20 minuter, rör om ofta. Ta bort från värmen, rör ner persiljan och låt vila i 10 minuter. Förvärm under tiden en grillpanna på hög värme i 5–10 minuter.

5. För att göra vitlöksciabatta, gnugga eller borsta lite olja på båda sidor av brödet. När pannan är väldigt varm, lägg ciabattan i pannan och grilla i cirka 1 minut på varje sida eller tills den är mörkguldbrun. Gnid vitlöksklyftan över båda sidorna av brödet.

6. Fördela korv och bönor i varma skålar, strö över persiljan och servera genast med vitlöksciabatta.

Dela det här receptet med dina vänner!