Italienska köttbullar och pumpaspagetti

Tid:

Pumpaspagetti med köttbular, tomatsås, några blad basilika och några skivor parmesan ost.

Tid:

Italienska köttbullar blir så saftiga och goda då man låter dem puttra i tomatsåsen och pumpapastan är glödande orange och fin i färgen!

Ingredienser

4 portioner

Köttbullar

  • 1
    gul lök
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • 1 dl
    mineralvatten
  • 500 g
    nötfärs
  • ca 1 dl
    bladpersilja, hackad
  • ca 1½ tsk
    salt
  • ca 1 tsk
    peppar

Tomatsås

  • 1
    gul lök
  • 3 klyfta(or)
    vitlök
  • ½
    röd chili
  • 3 msk
    olivolja
  • 2 msk
    färsk basilika, hackad
  • 2 dl
    vitt vin
  • 4
    lagerblad
  • 2 msk
    tomatpuré
  • 2 burk(ar)
    krossade tomater, 800 g
  • 6 dl
    vatten
  • 2-3 tsk
    salt

Pumpaspagetti

  • 1
    butternutpumpa
  • 10
    salviablad
  • 25 g
    smör
  • salt och peppar

Till servering

  • ½ dl
    färsk parmesan, riven
  • ca 8 blad
    basilika, färska

Så lagar du