Italienskt påskskum

Italienskt påskskum

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 3
    ägg
  • 1,5dl
    strösocker
  • 200g
    mascarponeost
  • 4msk
    italiensk likör
  • 4-6skiva(or)
    sockerkaka
  • 4-6msk
    starkt kaffe
  • 2msk
    kakao

Så lagar du

Dela äggen i gulor och vitor och lägg i varsin bunke.

Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret till gulorna och vispa fluffigt.

Blanda i mascarponeosten likör, t ex Strega, Amaretto eller Galliano. Konjak funkar också. Till barnen tar jag 4 msk koncentrerad apelsinjos. Vänd försiktigt ner äggvitan så allt precis blandar sig.

Bottna 4-6 dricksglas med sockerkaka, skeda över kaffet.

Fyll på med äggskummet och ställ kallt. Hit kan du förbereda en dag innan.

Sikta över kakao innan du serverar.

Dela det här receptet med dina vänner!