Jambalaya med chorizo och kräftor

Tillagningstid:

Korv, rotfrukter, morötter, lök, gräddfil.

Publicerat:

Tillagningstid:

Jambalaya liknar den spanska rätten paella och är en smakrik risrätt med heta kryddor. Den här serveras med korv, torsk, kräftor och räkor.

Ingredienser

4 portioner

  • 2 st
    chorizokorvar
  • 15 st
    kräftor
  • ½ kg
    räkor
  • 400 g
    fryst torskblock
  • 5 st
    tomater
  • 1 st
    fänkål
  • ½ knippa(or)
    stjälkselleri
  • 2 st
    gula lökar
  • 2 klyfta(or)
    vitlök
  • 1 st
    spansk peppar
  • 3 tsk
    torkad koriander
  • 3 tsk
    torkad timjan
  • 1 msk
    tomatpuré
  • dl
    ris
  • 6 dl
    vatten
  • 2 msk
    flytande hummerbuljong

Så lagar du