Jambalaya med chorizo och kräftor
Tillagningstid:
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Jambalaya liknar den spanska rätten paella och är en smakrik risrätt med heta kryddor. Den här serveras med korv, torsk, kräftor och räkor.
Ingredienser
4 portioner
- 2 stchorizokorvar
- 15 stkräftor
- ½ kgräkor
- 400 gfryst torskblock
- 5 sttomater
- 1 stfänkål
- ½ knippa(or)stjälkselleri
- 2 stgula lökar
- 2 klyfta(or)vitlök
- 1 stspansk peppar
- 3 tsktorkad koriander
- 3 tsktorkad timjan
- 1 msktomatpuré
- 1½ dlris
- 6 dlvatten
- 2 mskflytande hummerbuljong
Så lagar du
1. Skär korvarna på snedden, skala kräftorna och räkorna. Dela den frysta torsken i kuber och låt den tina. Skär tomaterna, fänkålen, stjälksellerin, de gula lökarna, vitlöken och den hela spanska pepparen i mindre bitar.
2. Placera en wokpanna på spisen. Fräs grönsakerna i olja. Tillsätt de torkade kryddorna, tomatpurén och riset. Låt fräsa ett par minuter. Tillsätt 6 dl vatten och den flytande buljongen. Koka tills riset är mjukt (ca 15-20 minuter). Fyll på med ytterligare 4 dl vatten.
3. Lägg torsken, kräftorna, räkorna och korven på toppen. Sätt på ett lock och låt sjuda på svag värme i 10 minuter. Toppa med hackade örter och den finhackade rödlöken.
4. Servera jambalayan med en god sås.