Jambalaya med italienska smaker

Tid:

Jambalaya med gröna örter i en kopparkastrull.

Tid:

Det är som en blandning av risotto och jambalaya... med italienska smaker. Bara blanda ihop allt i en kastrull, sen sköter den sig själv.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 st
    gul lök, skivad
  • 2 st
    vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 200 g
    rökt tofu, finhackad
  • 1 st
    paprika, hackad
  • 200 g
    tomater, bitar
  • ½ dl
    soltorkade tomater, strimlade
  • 1 st
    grönsaksbuljongtärning
  • ½ st
    kruka färsk basilika, hackad
  • ½ dl
    oliver, skivade
  • salt och svartpeppar
  • ½ msk
    paprikapulver
  • 2 tsk
    oregano
  • 2 dl
    ris, t ex fullkorn
  • 5 dl
    vatten

Så lagar du