Jambalaya med italienska smaker

Jambalaya med gröna örter i en kopparkastrull.

Publicerat:

Tillagningstid:

Det är som en blandning av risotto och jambalaya... med italienska smaker. Bara blanda ihop allt i en kastrull, sen sköter den sig själv.

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    gul lök, skivad
  • 2st
    vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 200g
    rökt tofu, finhackad
  • 1st
    paprika, hackad
  • 200g
    tomater, bitar
  • ½dl
    soltorkade tomater, strimlade
  • 1st
    grönsaksbuljongtärning
  • ½st
    kruka färsk basilika, hackad
  • ½dl
    oliver, skivade
  • salt och svartpeppar
  • ½msk
    paprikapulver
  • 2tsk
    oregano
  • 2dl
    ris, t ex fullkorn
  • 5dl
    vatten

Så lagar du

1. Fräs gul lök, vitlök och rökt tofu i lite olja tills löken mjuknar.

2. Häll på resterande ingredienser förutom basilikan och oliverna. Koka upp och låt sjuda under lock tills riset är klart och buljongen har kokat in.

3. Vänd ner basilikan och oliverna. Servera!

Dela det här receptet med dina vänner!