Jambalaya med italienska smaker
Tillagningstid:
Publicerat:
2018-09-18Tillagningstid:
Det är som en blandning av risotto och jambalaya... med italienska smaker. Bara blanda ihop allt i en kastrull, sen sköter den sig själv.
Ingredienser
4 portioner
- 1 stgul lök, skivad
- 2 stvitlöksklyftor, tunt skivade
- 200 grökt tofu, finhackad
- 1 stpaprika, hackad
- 200 gtomater, bitar
- ½ dlsoltorkade tomater, strimlade
- 1 stgrönsaksbuljongtärning
- ½ stkruka färsk basilika, hackad
- ½ dloliver, skivade
- salt och svartpeppar
- ½ mskpaprikapulver
- 2 tskoregano
- 2 dlris, t ex fullkorn
- 5 dlvatten
Så lagar du
1. Fräs gul lök, vitlök och rökt tofu i lite olja tills löken mjuknar.
2. Häll på resterande ingredienser förutom basilikan och oliverna. Koka upp och låt sjuda under lock tills riset är klart och buljongen har kokat in.
3. Vänd ner basilikan och oliverna. Servera!