Jespers semlor

Tid:

Klassiska semlor med mandelmassa och grädde.

Tid:

Sveriges bästa bakverk! Luftigt lätta bullar med bitig mandelmassa och en välvispad grädde.

Ingredienser

25–30 portioner

Vetedeg till semlor

  • 300 g
    ljummen mjölk
  • 600 g
    vetemjöl special (vetemjöl med hög proteinhalt)
  • 30 g
    jäst
  • 120 g
    osaltat smör
  • 120 g
    vit sirap eller strösocker
  • 8 g
    salt
  • kardemumma av god kvalitet, gärna lite grovmalen (mängd efter ditt önskemål)

Mandelmassa till semlor

  • 250 g
    mandelmassa
  • 60 g
    skållade, skalade mandlar
  • 1/3
    finriven bittermandel
  • ca 1,5 dl
    vatten
  • 1
    knivsudd salt

Till montering

  • vispad grädde
  • florsocker

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg