Jimmys croissanter
Tillagningstid:
Publicerat:
2018-10-11Tillagningstid:
Smördeg är en väldigt bra kavlad grunddeg som kan användas till så mycket, tarte tatin, wienerbröd eller croissanter.
Ingredienser
12 portioner
- 450 gvetemjöl
- 45 gströsocker
- 10 gsalt
- 1ägg
- 10 gfärsk jäst
- 175 gmjölk
- 50 gosaltat smör, till degen
- 225 gosaltat smör, till kavlingen
- ägg till pensling
Så lagar du
1. Blanda samman alla ingredienser utom smöret till kavling i en degblandare och kör först 4 minuter långsamt, sedan 4 min med snabbare hastighet. Låt seden degen vila i kylen ett par timmar.
2. Banka ut smöret till en platta och håll det kallt. Kavla ut degen och lägg smöret i mitten så det täcker en tredjedel av degen. Vik in sidorna, och du har nu gjort det första treslaget. Lägg degen i kylen tills den är riktigt kall, tag sedan ut den och gör ett nytt treslag. upprepa samma process två gånger till. Smördegen är nu klar.
3. Kavla ut degen till 3 millimeter tjock och skär trianglar. Gör ett litet snitt så det ser ut som en 70-tals byxa och rulla ihop trianglarna. Låt de jäsa 40 min innan de bakas. Pensla med ägg innan de bakad av på 200 grader i cirka 15 minuter.