Jimmys croissanter

Jimmys croissanter.

Publicerat:

Tillagningstid:

Smördeg är en väldigt bra kavlad grunddeg som kan användas till så mycket, tarte tatin, wienerbröd eller croissanter.

Ingredienser

12portioner

  • 450g
    vetemjöl
  • 45g
    strösocker
  • 10g
    salt
  • 1
    ägg
  • 10g
    färsk jäst
  • 175g
    mjölk
  • 50g
    osaltat smör, till degen
  • 225 g
    osaltat smör, till kavlingen
  • ägg till pensling

Så lagar du

1. Blanda samman alla ingredienser utom smöret till kavling i en degblandare och kör först 4 minuter långsamt, sedan 4 min med snabbare hastighet. Låt seden degen vila i kylen ett par timmar.

2. Banka ut smöret till en platta och håll det kallt. Kavla ut degen och lägg smöret i mitten så det täcker en tredjedel av degen. Vik in sidorna, och du har nu gjort det första treslaget. Lägg degen i kylen tills den är riktigt kall, tag sedan ut den och gör ett nytt treslag. upprepa samma process två gånger till. Smördegen är nu klar.

3. Kavla ut degen till 3 millimeter tjock och skär trianglar. Gör ett litet snitt så det ser ut som en 70-tals byxa och rulla ihop trianglarna. Låt de jäsa 40 min innan de bakas. Pensla med ägg innan de bakad av på 200 grader i cirka 15 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!