Johannas äppeltårta

Tid:

Johannas äppeltårta.

Tid:

Ett läckert tårtrecept att servera vid festliga tillfällen. Du kommer att bli kär i den kryddiga och luftiga tårtbottnen och den mustiga äppelfyllningen.

Ingredienser

8–10 portioner

Kanderade äppelskivor

  • vatten
  • socker
  • livsmedelsfärg

Kryddig tårtbotten

  • 270 g
    vetemjöl
  • 450 g
    strösocker
  • 135 g
    potatismjöl
  • 9 g
    bikarbonat
  • 6 g
    bakpulver
  • 7 g
    salt
  • 90 g
    olja, neutral
  • 550 g
    mjölk, varm
  • msk
    kanel
  • ½ msk
    kardemumma
  • 2 tsk
    vaniljpulver
  • 3
    ägg

Äppelkompott med kanel

  • 3 msk
    smör
  • 6
    röda äpplen
  • ¾ dl
    vatten
  • 2 msk
    honung
  • 1 msk
    kanel
  • 1 nypa(or)
    salt

Färskostkräm

  • 400 g
    färskost
  • 2 dl
    florsocker
  • dl
    turkisk yoghurt
  • citronsaft

Marängsmörkräm

  • 3
    äggvitor
  • 250 g
    socker
  • 350 g
    smör
  • 2 tsk
    vaniljsocker

Montering av tårtan

  • 1-2 dl
    valnötter

Så lagar du