Johannas marängsmörkräm till tårtdekoration

Johannas marängsmörkräm.

Publicerat:

Tillagningstid:

Använd smörkrämen till att spritsa fina tårtdekorationer, till exempel för att göra personliga porträtt till din tårta.

Ingredienser

  • 3
    äggvitor
  • 250g
    socker
  • 350g
    smör, rumsvarmt
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • livsmedelsfärg

Så lagar du

1. Värm äggvitor och socker till i en rostfri skål över ett vattenbad. Rör nu och då med en handvisp. Dra av plattan när du ser att sockret har smält, då är smeten cirka 65 grader. Vispa med elvisp eller assistent tills det är vitt och fluffigt.

2. Tillsätt sedan rumsvarmt smör lite i taget när marängen är sval.

3. Dela krämen i så många delar som du vill ha färger. Tillsätt lite livsmedelsfärg i varje del. Vispa sedan tills den är helt kall.

4. Spritsa dekorationer på smörpapper och kyl.

5. Använd för att dekorera tårtor.

Här finns Johannas tårtrecept

Här kan du se hur spritsningen går till

Dela det här receptet med dina vänner!