Johannas panzerotti

Tillagningstid:

Panzerotti

Publicerat:

Tillagningstid:

Gatumat från Södra Italien. De små friterade pirogerna kan man äta på stående fot, eller som tilltugg till en drink. Frasiga och nyfriterade är de allra godast!

Ingredienser

20 portioner

Deg

  • 25 g
    jäst
  • 2 dl
    vatten
  • 1 dl
    mjölk
  • 1 tsk
    socker
  • 1 tsk
    salt
  • 1 msk
    olivolja
  • 3 dl
    durumvete
  • 4-5 dl
    vetemjöl
  • ca 1 liter
    frityrolja

Tonfiskfyllning

  • 250 g
    ricotta
  • 1-2 st
    mozzarella på 125 g
  • 1 st
    rödlök
  • 1 liten burk(ar)
    tonfisk i olja
  • 10 st
    svarta oliver med mycket smak
  • 2-3 msk
    kapris (helst inlagd i salt)
  • 2-3 msk
    finhackad bladpersilja
  • 1 st
    citron, skalet

Ostfyllning

  • 250 g
    ricotta
  • 2 st
    mozzarella på 125 g (gärna buffelmozzarella)
  • 1 sats(er)
    ugnsrostade tomater
  • Cirka ½ msk
    torkad oregano
  • 2 msk
    finhackad färsk basilika

Kålfyllning

  • 250 g
    ricotta
  • 1-2 st
    mozzarella på 125 g
  • 1 st
    rödlök
  • 2 msk
    olivolja
  • 1-2 st
    vitlöksklyftor
  • 2 st
    sardeller
  • 1 kruk(or)
    svartkål
  • 3 msk
    rostade pinjenötter

Så lagar du