Joppes räksallad med Rhode Island-sås

Publicerat:

Ingredienser

4 portioner

  • 1 kg
    färska räkor
  • 2 msk
    laxrom
  • 8 st
    champinjoner
  • ½ st
    urkärnad gurka
  • 100 g
    lättkokta haricots verts
  • 1 dl
    vinägrett
  • 4 st
    skivor rostat bröd

Vinägrett

  • 1 dl
    olivolja
  • 1 dl
    rapsolja
  • 1 dl
    vatten
  • 1 msk
    rödvinsvinäger
  • 1 msk
    dijonsenap
  • salt och nymalen vitpeppar

Majonnäs

  • 2 st
    äggula
  • 2 msk
    dijonsenap
  • 2 msk
    vitvinsvinäger
  • 4 dl
    matolja
  • salt och nymalen vitpeppar

Rhode Island-sås

  • 2 dl
    majonnäs
  • 1 dl
    crème freiche
  • 1 dl
    chilisås
  • 2 msk
    konjak
  • 2-4 st
    droppar tabaco
  • salt och nymalen vitpeppar

Så lagar du