Joppes räksallad med Rhode Island-sås

Joppes räksallad med Rhode Island-sås

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    färska räkor
  • 2msk
    laxrom
  • 8st
    champinjoner
  • ½st
    urkärnad gurka
  • 100g
    lättkokta haricots verts
  • 1dl
    vinägrett
  • 4st
    skivor rostat bröd

Vinägrett

  • 1dl
    olivolja
  • 1dl
    rapsolja
  • 1dl
    vatten
  • 1msk
    rödvinsvinäger
  • 1msk
    dijonsenap
  • salt och nymalen vitpeppar

Majonnäs

  • 2st
    äggula
  • 2msk
    dijonsenap
  • 2msk
    vitvinsvinäger
  • 4dl
    matolja
  • salt och nymalen vitpeppar

Rhode Island-sås

  • 2dl
    majonnäs
  • 1dl
    crème freiche
  • 1dl
    chilisås
  • 2msk
    konjak
  • 2-4st
    droppar tabaco
  • salt och nymalen vitpeppar

Så lagar du

1. Skala räkorna.

2. Finstrimla champinjonerna, rädisorna, tomaterna, gurka samt haricots verts.

3. Lägg upp räkorna samt grönsaker var för sig på en tallrik.

4. Droppa över vinägrett samt garnera med laxrom, servera Rhode Island-sås vid sidan om samt rostat vittbröd.

Vinägrett

1. Vispa ihop alla ingredienserna i en bunke, häll upp på flaska. Vid servering skaka flaskan.

2. Vinägretten som blir över är gott att ha till vanlig grönsallad.

Majonnäs

1. Blanda äggulan med senapen och vinäger.

2. Tillsätt matoljan droppvis under vispning. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

Rhode Island-sås

1. Rör ihop alla ingredienser i en bunke.

2. Låt såsen stå ett par timmar så att smakerna får blomma ut.

Dela det här receptet med dina vänner!