Joppes räksallad med Rhode Island-sås
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 1kgfärska räkor
- 2msklaxrom
- 8stchampinjoner
- ½sturkärnad gurka
- 100glättkokta haricots verts
- 1dlvinägrett
- 4stskivor rostat bröd
Vinägrett
- 1dlolivolja
- 1dlrapsolja
- 1dlvatten
- 1mskrödvinsvinäger
- 1mskdijonsenap
- salt och nymalen vitpeppar
Majonnäs
- 2stäggula
- 2mskdijonsenap
- 2mskvitvinsvinäger
- 4dlmatolja
- salt och nymalen vitpeppar
Rhode Island-sås
- 2dlmajonnäs
- 1dlcrème freiche
- 1dlchilisås
- 2mskkonjak
- 2-4stdroppar tabaco
- salt och nymalen vitpeppar
Så lagar du
1. Skala räkorna.
2. Finstrimla champinjonerna, rädisorna, tomaterna, gurka samt haricots verts.
3. Lägg upp räkorna samt grönsaker var för sig på en tallrik.
4. Droppa över vinägrett samt garnera med laxrom, servera Rhode Island-sås vid sidan om samt rostat vittbröd.
Vinägrett
1. Vispa ihop alla ingredienserna i en bunke, häll upp på flaska. Vid servering skaka flaskan.
2. Vinägretten som blir över är gott att ha till vanlig grönsallad.
Majonnäs
1. Blanda äggulan med senapen och vinäger.
2. Tillsätt matoljan droppvis under vispning. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
Rhode Island-sås
1. Rör ihop alla ingredienser i en bunke.
2. Låt såsen stå ett par timmar så att smakerna får blomma ut.