Jordärtskockssoppa med dillstekta pilgrimsmusslor

Ingredienser

6portioner

  • 1st
    gul lök
  • 1msk
    smör
  • 500g
    jordärtskockor
  • 2st
    potatisar
  • 2dl
    vitt vin
  • 8dl
    vatten
  • 2st
    hönsbuljongtärningar
  • 1dl
    grädde
  • ½ tsk
    salt
  • nymald vitpeppar
  • Tillbehör:
  • 6st
    pilgrimsmusslor, ca 150 g
  • 1msk
    smör
  • 2tsk
    dill
  • flingsalt

Så lagar du

1. Hacka löken och fräs den mjuk i smöret i en stor kastrull.

2. Skala och skär jordärtskockor och potatis i mindre bitar.

3. Tillsätt vin, vatten och buljongtärningar. Koka tills allt är mjukt ca 20

min.

4. Kör med mixerstav till en slät puré . Tillsätt grädden och smaka av med

salt och peppar. Hetta upp soppan. Stek pilgrimsmusslorna hastigt i

smör. Salta och strö över dill. Trä upp dem på spett och servera dem till

soppan.

Dela det här receptet med dina vänner!