Ingredienser
6portioner
- 1stgul lök
- 1msksmör
- 500gjordärtskockor
- 2stpotatisar
- 2dlvitt vin
- 8dlvatten
- 2sthönsbuljongtärningar
- 1dlgrädde
- ½ tsksalt
- nymald vitpeppar
- Tillbehör:
- 6stpilgrimsmusslor, ca 150 g
- 1msksmör
- 2tskdill
- flingsalt
Så lagar du
1. Hacka löken och fräs den mjuk i smöret i en stor kastrull.
2. Skala och skär jordärtskockor och potatis i mindre bitar.
3. Tillsätt vin, vatten och buljongtärningar. Koka tills allt är mjukt ca 20
min.
4. Kör med mixerstav till en slät puré . Tillsätt grädden och smaka av med
salt och peppar. Hetta upp soppan. Stek pilgrimsmusslorna hastigt i
smör. Salta och strö över dill. Trä upp dem på spett och servera dem till
soppan.