Jordärtskockssoppa med örtbröd och parmesan

Jordärtskockssoppa med örtbröd och parmesan

Ingredienser

4portioner

  • ½kg
    jordärtskocka
  • 3st
    schalottenlökar
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 1msk
    hackad färsk timjan
  • 1msk
    hackad färsk mejram
  • 1dl
    vitt vin
  • 1 ½ dl
    vispgrädde
  • 6dl
    vatten
  • 3msk
    olivolja
  • salt och peppar

Så lagar du

Skala och hacka ner jordärtskocka, lök och vitlök.

Fräs i olivolja i en kastrull utan att det får färg.

Tillsätt örter, vitt vin och grädde. Låt det koka ett par minuter och tillsätt sedan vatten.

Koka tills alla grönsakerna är mjuka och smaka sedan av med salt och peppar.

Mixa gärna soppan med en stavmixer så att den blir slät och fin för ett lyxigare slutresultat.

4 - 8 skivor surdegsbröd

1/2 msk hackad färsk timjan

1/2 msk hackad färsk mejram

Färsk parmesan att riva

3 - 5 msk olivolja

salt och peppar

<m>Gör så här</m>:

Stek brödskivorna gyllenbruna i olivoljan och tillsätt sedan de hackade örterna och lite riven färsk parmesan medan brödet ligger i den heta stekpannan. Låt osten få fin färg och ta sedan upp brödskivorna för att få svalna på en tallrik. Servera soppan tillsammans med de stekta brödskivorna och mer riven färsk parmesan.

Smaklig måltid.

Dela det här receptet med dina vänner!