Jordgubbar och fläder i glas med maräng, kokos och mandelkaka

Jordgubbar och fläder i glas med maräng, kokos och mandelkaka

Publicerat:

Tillagningstid:

En smakrik efterrätt och ett roligt nytt sätt att äta jordgubbar på.

Ingredienser

  • 1liter
    jordgubbar
  • 1dl
    koncentrerad flädersaft
  • 3dl
    vispgrädde
  • 5dl
    grovt krossade maränger
  • 2dl
    krossade mandelkakor
  • 3msk
    kokosflingor

Så lagar du

1. Rensa jordgubbarna och dela dem på hälften. Lägg i en bunke och häll på flädersaften. Låt jordgubbarna ligga och dra ca tio minuter.

2. Vispa grädden till ett mjukt skum. Blanda samman maränger, mandelkakor och kokosflingor till en härlig topping.

3. Lägg jordgubbarna i små burkar och toppa upp med vispad grädde och topping.

Dela det här receptet med dina vänner!