Jordgubbs- och rabarberpaj med jordnötstäcke

Jordgubbs- och rabarberpaj med jordnötstäcke.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den traditionella smulpajen får ny kick med jordnötssmör i smeten – spännande och fräscht.

Ingredienser

6 - 7portioner

Fyllning

  • ca 300g
    jordgubbar
  • ca 300g
    rabarber
  • 1 ½dl
    strösocker
  • 1msk
    potatismjöl

Topping

  • 100g
    vetemjöl
  • 50g
    havregryn
  • 50g
    farinsocker eller råsocker
  • ca 85g
    jordnötssmör
  • 50g
    smör
  • 1dl
    grovhackade salta jordnötter

Servering

  • vaniljglass eller vispad grädde

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg vetemjöl, havregryn och socker i en skål. Tillsätt jordnötssmöret och blanda – gärna med fingarna – till fina smulor. Smält smöret och häll i, blanda till en smuldeg.

2. Fyllning: Skär rabarbern i 1 cm bitar, snoppa och dela ev jordgubbarna. Lägg i en smord form. Blanda socker och potatismjöl och rör ner i frukten.

3. Fördela smuldegen över det hela, strö hackade jordnötter över. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna något, servera med god glass eller vispad grädde.

Dela det här receptet med dina vänner!