Jordgubbspavlova med fläderkräm

Jordgubbspavlova med fläderkräm.

Publicerat:

Tillagningstid:

Fräscha smaker av fläder och bär på en krispig maräng.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 1liter
    jordgubbar

Marängbotten

  • 4st
    äggvitor
  • 2dl
    socker
  • 1tsk
    ättikssprit
  • 1msk
    majsstärkelse

Fläderkräm

  • 1dl
    koncentrerad flädersaft
  • 2st
    citroner, endast skalet
  • 100g
    socker
  • 130g
    smör
  • 4st
    ägg
  • ½dl
    grädde

Så lagar du

Marängbotten

1. Vispa äggvita, socker och ättika till tätt skum. Sprita ut en rund botten med kant.

2. Baka marängbotten i 50 min-1h på 120°. Öppna ugnen och stäng av. Låt stå 1h.

Fläderkräm

1. Blanda flädersaft, citronskal, socker och ägg. Sjud under vispning till den börjar tjockna.

2. Tag av från värme och vispa i smöret. Sila och kallrör. Vispa grädde och blanda i krämen. Förvara kylt.

Montering

Spritsa i fläderkräm och toppa med rikligt med jordgubbar.

Tips: supergott med chokladsås.

Dela det här receptet med dina vänner!