Jordgubbspavlova med fläderkräm
Publicerat:
2016-06-07Tillagningstid:
Fräscha smaker av fläder och bär på en krispig maräng.
Ingredienser
4 - 6portioner
- 1literjordgubbar
Marängbotten
- 4stäggvitor
- 2dlsocker
- 1tskättikssprit
- 1mskmajsstärkelse
Fläderkräm
- 1dlkoncentrerad flädersaft
- 2stcitroner, endast skalet
- 100gsocker
- 130gsmör
- 4stägg
- ½dlgrädde
Så lagar du
Marängbotten
1. Vispa äggvita, socker och ättika till tätt skum. Sprita ut en rund botten med kant.
2. Baka marängbotten i 50 min-1h på 120°. Öppna ugnen och stäng av. Låt stå 1h.
Fläderkräm
1. Blanda flädersaft, citronskal, socker och ägg. Sjud under vispning till den börjar tjockna.
2. Tag av från värme och vispa i smöret. Sila och kallrör. Vispa grädde och blanda i krämen. Förvara kylt.
Montering
Spritsa i fläderkräm och toppa med rikligt med jordgubbar.
Tips: supergott med chokladsås.