Jordgubbscupcakes

Jordgubbscupcakes

Ingredienser

11portioner

Jordgubbstryffel

  • 1dl
    grädde
  • 1dl
    jordgubbspuré (mixa jordgubbar och sila av)
  • ½st
    pressad citron
  • 400g
    vit choklad
  • lite röd karamellfärg
  • 50g
    smör (osaltat)

Jordgubbsfrosting

  • 300g
    färskost
  • 1 ½ dl
    florsocker
  • rivet skal från 1/2 citron
  • karamellfärg (röd)

Vaniljmuffin

  • 2dl
    socker
  • 110g
    smör (osaltat)
  • rivet skal från 1/2 citron
  • 2st
    ägg
  • 1 ½ tsk
    bakpulver
  • 1msk
    vaniljsocker
  • 1 ½ dl
    mjölk
  • 3 ½ dl
    mjöl

Så lagar du

Jordgubbstryffel
Koka upp grädde, puré och citronsaft och häll det över den hackade chokladen, klicka i små bitar av smöret och låt stå några minuter.

Mixa slät och färga efter tycke och smak. Stoppa in i kylen tills den börjar sätta sig lite.

Jordgubbsfrosting
Vispa färskost, florsocker och citronskal med en elvisp, blanda i lite i taget av tryffeln och vispa, smaksätt efter tycke och smak, sist i med lite röd karamellfärg så att du får en härlig rosa färg på frostingen.

Vaniljmuffin
Vispa smör och socker fluffigt, vispa sedan i ett ägg i taget.

Blanda i citronskal, sikta dom torra ingredienserna och blanda i smeten, och lite i taget av mjölken tills du får en slät och fin muffinsmet. Fyll ¾ av muffinformen och baka på 180 c ca 20 min.

Ihopsättning
1. Gör tryffel och låt svalna.

2. Baka muffins och låt svalna.

3. Gör frostingen.

4. Gröp ut ett hål i mitten av muffinsen.

5. Fyll med tryffel och hackade jordgubbar

6. Sist på med frostingen och dekorera med jordgubbar.

Dela det här receptet med dina vänner!