Jordgubbsdessert i glas

Jordgubbsdessert.

Publicerat:

Tillagningstid:

En snygg dessert som också smakar himmelskt.

Ingredienser

6portioner

  • 500g
    färska jordgubbar
  • 2 + 1msk
    strösocker
  • 2msk
    citruslikör
  • 2tsk
    balsamvinäger
  • 2dl
    vispgrädde
  • 1burk(ar)
    kesella, 10%
  • vanilj från twister eller vaniljstång eller 2 tsk vaniljsocker

Knaprigt smul

  • 2 ½dl
    vetemjöl
  • 100g
    smör
  • 50g
    mandelspån
  • 1dl
    strösocker
  • 1krm
    salt

Så lagar du

1. Knaprigt smul: Sätt ugnen på 180 grader. Blanda mjöl, smör, mandelspån, socker och salt med fingertopparna eller i matberedare. Fördela smulorna på plåt med bakplåtspapper.

2. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter tills smulorna börjar få färg. Rör om någon gång under tiden. Passa så att de inte bränns. Låt dem kallna.

3. Ansa och skiva jordgubbarna och blanda dem med 2 msk socker, citruslikör och balsamvinäger.

4. Vispa grädden och blanda med kesella, vanilj och 1 msk socker. Fördela drygt hälften av jordgubbarna i glas.

5. Sedan drygt hälften av yoghurtgrädden ovanpå och sedan resten av jordgubbarna och yoghurtgrädden. Toppa med de knapriga smulorna och servera genast.

Tips

Smulorna räcker till fler än 6 desserter, men det är perfekt att spara dem i en tättslutande burk och använda dem vid ett annat tillfälle.

Dela det här receptet med dina vänner!