Jordgubbsdröm

varvad dessert med kräm och jordgubbar i glas

Publicerat:

Tillagningstid:

Tiramisu-inspirerad sommardessert med småkakor och jordgubbar.

Ingredienser

4portioner

  • 8st
    spröda kakor, gärna drömmar
  • ½liter
    jordgubbar
  • 2st
    ägg
  • 4msk
    florsocker
  • 200g
    mascarpone
  • 1st
    citron

Så lagar du

1. Riv det yttersta skalet av citronen. Separera äggvitorna från äggulorna och lägg i varsin skål. Vispa äggulorna med florsocker och blanda ned det rivna citronskalet.

2. Tillsätt mascarpone och vispa till en jämn smet. Vispa därefter äggvitorna till ett fast skum.

3. Vänd försiktigt ned äggviteskummet i mascarponesmeten.

4. Mixa hälften av jordgubbarna till en sås. Skär resten av jordgubbarna i mindre bitar.

5. Smula drömmarna grovt och varva kaksmulorna med jordgubbssås, jordgubbar och mascarponesmet  i portionsglas. Avsluta med jordgubbar och kaksmulor.    

Dryckestips

Nivole, Italien
Nr 7787, 79 kronor (37,5 cl)

Alkoholfritt:

Mousserande Jordgubbsdryck, Österrike
Nr 1918, 34 kronor

Dela det här receptet med dina vänner!