Jordgubbsglass med solrosflarn

Jordgubbsglass.

Publicerat:

Tillagningstid:

Än finns det svenska jordgubbar – vi förvandlar dem till smarrig glass. Knapriga flarn med nyttiga solroskärnor fullbordar.

Ingredienser

4portioner

Glass

  • 250g
    färska jordgubbar
  • dl
    strösocker
  • dl
    mjölk
  • dl
    vispgrädde

Solrosflarn, 12 st

  • 50g
    smör
  • 50g
    solroskärnor
  • ¾dl
    socker
  • 2msk
    vetemjöl
  • 1msk
    mjölk

Servering

  • några extra jordgubbar
  • ev citronmeliss

Så lagar du

1. Glass: Rensa jordgubbarna och kör till puré i matberedare. Blanda med socker, mjölk och grädde. Kör i glassmaskin.

2. Solrosflarn: Smält smöret. Rör samman alla ingredienser till en smet. Klicka ut den glest på bakplåtspapper på 2 plåtar. Grädda i 175° ugn 7-8 minuter. Låt kallna och bjud med glassen och några jordgubbar.

Dela det här receptet med dina vänner!