Jordgubbspaj med syrad grädde och lime

Tid:

Jordgubbspaj med syrad grädde och lime.

Tid:

Läcker dessertpaj med jordgubbar, mandelmassa, syrlig kräm och krispiga rågsmulor.

Ingredienser

15 portioner

  • 1-2 liter
    färska jordgubbar

Sockerdeg

  • 100 g
    normalsaltat smör
  • 100 g
    florsocker
  • 200 g
    vetemjöl
  • 1
    ägg
  • 1 krm
    salt

Pajfyllning med mandelmassa

  • 200 g
    mandelmassa, 50/50
  • 100 g
    rumstempererat smör
  • 100 g
    rumstempererade ägg (2 st)
  • skalet av en riven lime eller citron
  • 1 krm
    grovmalen svartpeppar

Syrlig kräm

  • 1 ½ dl
    standardmjölk
  • 1 ½ dl
    syrad grädde eller cremé fraiche
  • ½
    vaniljstång
  • 3
    äggulor
  • 60 g
    strösocker
  • 2 msk
    maizenamjöl
  • 15 g
    smör

Rågsmulor

  • 25 g
    brynt smör
  • 25 g
    florsocker
  • 35 g
    vetemjöl
  • 20 g
    rågmjöl
  • 1 krm
    salt

Så lagar du