Jordgubbssoppa med myntaparfait

Tid:

Jordgubbsdessert

Tid:

En frusen parfait med mynta som serveras tillsammans med en kyld jordgubbssoppa. Toppas med krispiga kakor och pistagenötter. Denna dessert passar lika bra året om men är härligt god och sval till sommarens alla fester.

Ingredienser

8 portioner

Jordgubbssoppa

  • 500 g
    jordgubbar
  • 175 g
    socker
  • 1
    citron
  • ½
    vaniljstång
  • 2 dl
    vatten
  • lite majsmjöl utrört med lite vatten

Sirap med smak av mynta

  • 3
    stora kvistar mynta
  • ½ dl
    vatten
  • 50 g
    socker

Parfait med mynta

  • 3
    stora kvistar mynta
  • ¾ dl
    äggulor
  • dl
    vispgrädde
  • sirap med mynta
  • myntablad

Kakor

  • 1
    ägg
  • 70 g
    socker
  • 70 g
    vetemjöl
  • neutral olja till bakplåten
  • hackade pistagenötter

Så lagar du