Jordgubbstårta med pistagebotten

Tillagningstid:

två bilder: en tårta med med maränger och jordgubbar och blåbär på toppen, och samma dessert varvad i ett glas.

Publicerat:

Tillagningstid:

Härligt sommartårta med nötig botten och krämig vaniljgrädde. En perfekt avslutning på midsommarbuffén eller andra sommarfester!

Ingredienser

Pistage Dacquoise

  • 100 g
    strösocker
  • 125 g
    äggvita (ca 4 ägg)
  • 30 g
    mjöl
  • 85 g
    pistagenötter (utan skal)
  • 50 g
    florsocker

Vaniljkräm

  • 2 dl
    standardmjölk
  • 1/3
    vaniljstång
  • 2
    äggulor
  • 1,5 msk
    maizenamjöl
  • 40 g
    strösocker
  • 80 g
    smör
  • rivna skalet från en citron (bara det gula av skalet, det vita är beskt)

Vaniljgrädde

  • 1
    sats vaniljkräm
  • 2 dl
    vispgrädde

Topping

  • jordgubbar
  • 100 g
    vit choklad

Så lagar du