Jordgubbstarte med pistage och lime

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Jordgubbstarte.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

I Jespers Långströms vackra tarte döljer sig frisk lime och smakrika pistagenötter. Bjud på som en vacker avslutning på sommarmiddagen.

Ingredienser

15 portioner

Till garnering

  • ca 1 liter
    jordgubbar
  • pistagenötter
  • myntablad
  • maränger

Sockerdeg

  • 150 g
    normal saltat smör, rums tempererat
  • 60 g
    florsocker
  • 1 st
    ägg
  • 60 g
    finriven mandel
  • 1 krm
    salt
  • 1 knivsudd
    muskotnöt, riven
  • 250 g
    vetemjöl

Pistagekaka

  • 130 g
    smör, normalsaltat
  • 140 g
    strösocker(1)
  • 50 g
    pistagenötter, hackade/mixade
  • 65 g
    vetemjöl
  • 2 g
    salt
  • 2 g
    bakpulver
  • 2 st
    ägg, 100 g

Limekräm

  • 2 g
    gelatinblad
  • 50 g
    strösocker(2)
  • 2 st
    ägg
  • 60 g
    limesaft, pressad
  • 1 st
    rivet skal av lime, bara det gröna, det vita blir bittert
  • 50 g
    strösocker
  • 75
    osaltat smör, rumstempererat

Så lagar du