Jordgubbstartelette med mascarpone och myntasocker

Jordgubbstartlette.

Publicerat:

Tillagningstid:

De första svenska jordgubbarna i fint, lagom sött sällskap. Tarteletterna kan stå klara i förväg men fyllningen ska läggas på i sista stund.

Ingredienser

6portioner

  • 1st
    rulle färsk smördeg
  • 1st
    uppvispat ägg
  • ca 1dl
    tätt packade myntablad
  • ½dl
    strösocker
  • 250g
    mascarpone
  • 1½ -2 msk
    florsocker

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225°. Dela smördegen i sex rektanglar, lägg på bakpapperklädd plåt. Markera med vass kniv en kant på ungefär 1 cm, skåra utrymmet innanför. Pensla kanterna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen 8- 10 min. Låt kallna.

2. Mortla socker och mynta väl till en grön mix, eller kör i mixer/matberedare.

3. Smaka av mascarponen med florsocker till lagom sötma. Skölj, ansa och skiva jordgubbarna.

4. Fördela mascarponen innanför kanterna på tarteletterna. Lägg på jordgubbarna och strö myntasocker över.

Dela det här receptet med dina vänner!