Jordgubbstartelette med mascarpone och myntasocker
Publicerat:
2016-06-02Tillagningstid:
De första svenska jordgubbarna i fint, lagom sött sällskap. Tarteletterna kan stå klara i förväg men fyllningen ska läggas på i sista stund.
Ingredienser
6portioner
- 1strulle färsk smördeg
- 1stuppvispat ägg
- ca 1dltätt packade myntablad
- ½dlströsocker
- 250gmascarpone
- 1½ -2 mskflorsocker
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225°. Dela smördegen i sex rektanglar, lägg på bakpapperklädd plåt. Markera med vass kniv en kant på ungefär 1 cm, skåra utrymmet innanför. Pensla kanterna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen 8- 10 min. Låt kallna.
2. Mortla socker och mynta väl till en grön mix, eller kör i mixer/matberedare.
3. Smaka av mascarponen med florsocker till lagom sötma. Skölj, ansa och skiva jordgubbarna.
4. Fördela mascarponen innanför kanterna på tarteletterna. Lägg på jordgubbarna och strö myntasocker över.