Jordnötsbrownie

Jordnötsbrownie

Publicerat:

Tillagningstid:

Klassiskt, amerikanskt bakverk med jordnötter.

Ingredienser

15 - 20portioner

  • 200g
    osaltat smör
  • 440g
    strösocker
  • 125g
    jordnötssmör
  • 150g
    vetemjöl
  • 70g
    kakao
  • 1tsk
    salt
  • 1tsk
    bakpulver
  • 3st
    ägg
  • 150g
    lättrostade Pekannötter

Så lagar du

1. Lägg ett bakpapper i botten på en långpanna. Smält smöret.

2. Blanda jordnötssmöret med hälften av sockret. Tillsätt därefter resten av sockret, mjölet, kakaon, salt, bakpulver och det smälta smöret.

3. Rör ner äggen och de lättrostade pekannötterna.

4. Bred ut smeten i långpannan och grädda den på 200 grader i ca 10-15 minuter. Kakan ska vara lätt kladdig inuti.

5. Låt kakan svalna och ställ den därefter i kylen i ca 5 timmar.

6. Dela upp brownien i önskade delar. 

Dela det här receptet med dina vänner!