Jordnötsbrownie
Publicerat:
2012-11-05Tillagningstid:
Klassiskt, amerikanskt bakverk med jordnötter.
Ingredienser
15 - 20portioner
- 200gosaltat smör
- 440gströsocker
- 125gjordnötssmör
- 150gvetemjöl
- 70gkakao
- 1tsksalt
- 1tskbakpulver
- 3stägg
- 150glättrostade Pekannötter
Så lagar du
1. Lägg ett bakpapper i botten på en långpanna. Smält smöret.
2. Blanda jordnötssmöret med hälften av sockret. Tillsätt därefter resten av sockret, mjölet, kakaon, salt, bakpulver och det smälta smöret.
3. Rör ner äggen och de lättrostade pekannötterna.
4. Bred ut smeten i långpannan och grädda den på 200 grader i ca 10-15 minuter. Kakan ska vara lätt kladdig inuti.
5. Låt kakan svalna och ställ den därefter i kylen i ca 5 timmar.
6. Dela upp brownien i önskade delar.