Jordnötsbrownie
Tillagningstid:
Publicerat:
2012-11-05Tillagningstid:
Klassiskt, amerikanskt bakverk med jordnötter.
Ingredienser
15–20 portioner
- 200 gosaltat smör
- 440 gströsocker
- 125 gjordnötssmör
- 150 gvetemjöl
- 70 gkakao
- 1 tsksalt
- 1 tskbakpulver
- 3 stägg
- 150 glättrostade Pekannötter
Så lagar du
1. Lägg ett bakpapper i botten på en långpanna. Smält smöret.
2. Blanda jordnötssmöret med hälften av sockret. Tillsätt därefter resten av sockret, mjölet, kakaon, salt, bakpulver och det smälta smöret.
3. Rör ner äggen och de lättrostade pekannötterna.
4. Bred ut smeten i långpannan och grädda den på 200 grader i ca 10-15 minuter. Kakan ska vara lätt kladdig inuti.
5. Låt kakan svalna och ställ den därefter i kylen i ca 5 timmar.
6. Dela upp brownien i önskade delar.