Jordnötskryddad kycklinggryta
Publicerat:
2016-09-15Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Gryta
- 600-700gkycklinglårfilé
- 2+1mskrapsolja
- 1stvitlöksklyfta, gärna färsk
- 1ströd chili
- 2-3mskriven ingefära
- 2tskgaram masala eller spiskummin
- 100gjordnötssmör, utan bitar
- 1burk(ar)kokosmjölk (400g)
- 1burk(ar)krossade tomater (400g)
- en näve grovhackad färsk koriander
- ev. salt
Till servering
- hela korianderblad
- rostade jordnötter, grovhackade
- matvete eller ris
Så lagar du
1. Skär kycklingen i munsbitar. Bryn dem i omgångar i en stor stekpanna i 2 msk olja, ta upp och lägg åt sidan.
2. Häll 1 msk olja i pannan. Fräs pressad vitlök, urkärnad och finhackad chili och ingefära ca 1 minut. Tillsätt garam masala/spiskummin och fräs 1 minut till.
3. Tillsätt jordnötssmör, kokosmjölk och tomater och koka upp. Lägg i kycklingen och grovhackad koriander. Låt puttra utan lock på svag värme 20-30 min tills kycklingen är genomkokt och såsen tjocknat. Servera med hela korianderblad, hackade jordnötter och matvete eller ris.
Dryckestips
Vitt vin:
2015 Falanghina del Sannio, Italien
Nr 2169, 99 kr
2015 Pinot Blanc Organic, Frankrike
Nr 1002, 109 kr, ekovin
Alkoholfri cider:
Apple Cart Dry Hopped Cider, Estland
Nr 11955, 13:90 kr/33 cl