Jordnötskryddad kycklinggryta

Jordnötskryddad kycklinggryta

Publicerat:

Tillagningstid:

Jordnötssmöret både sätter smak och reder såsen i denna milt kryddade, lättgjorda och mustiga gryta, med smaker som alla gillar.

Ingredienser

4portioner

Gryta

  • 600-700g
    kycklinglårfilé
  • 2+1msk
    rapsolja
  • 1st
    vitlöksklyfta, gärna färsk
  • 1st
    röd chili
  • 2-3msk
    riven ingefära
  • 2tsk
    garam masala eller spiskummin
  • 100g
    jordnötssmör, utan bitar
  • 1burk(ar)
    kokosmjölk (400g)
  • 1burk(ar)
    krossade tomater (400g)
  • en näve grovhackad färsk koriander
  • ev. salt

Till servering

  • hela korianderblad
  • rostade jordnötter, grovhackade
  • matvete eller ris

Så lagar du

1. Skär kycklingen i munsbitar. Bryn dem i omgångar i en stor stekpanna i 2 msk olja, ta upp och lägg åt sidan.

2. Häll 1 msk olja i pannan. Fräs pressad vitlök, urkärnad och finhackad chili och ingefära ca 1 minut. Tillsätt garam masala/spiskummin och fräs 1 minut till.

3. Tillsätt jordnötssmör, kokosmjölk och tomater och koka upp. Lägg i kycklingen och grovhackad koriander. Låt puttra utan lock på svag värme 20-30 min tills kycklingen är genomkokt och såsen tjocknat. Servera med hela korianderblad, hackade jordnötter och matvete eller ris.

Dryckestips

Vitt vin:
2015 Falanghina del Sannio, Italien
Nr 2169, 99 kr

2015 Pinot Blanc Organic, Frankrike
Nr 1002, 109 kr, ekovin

Alkoholfri cider:
Apple Cart Dry Hopped Cider, Estland
Nr 11955, 13:90 kr/33 cl

Dela det här receptet med dina vänner!