Jovans Balkanpaj

Jovans Balkanpaj.

Publicerat:

Tillagningstid:

Jovan Radomir bjuder på ett favoritrecept gibanica – fetaostpaj på filodeg.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • ca 500g
    filodeg

Fyllning

  • ca 500g
    fetaost eller vitost som säljs i plåtburk
  • 2dl
    yoghurt (turkisk eller vanlig)
  • 2dl
    kolsyrat mineralvatten
  • 5
    ägg
  • 1dl
    rapsolja/solrosolja
  • salt

Pensling

  • ca 2-3dl
    creme fraiche

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Knäck äggen i en bunke och vispa lätt. Smula ner fetaosten. Lägg i resterande ingredienser och blanda ihop.
  3. Lägg två filodegsark i botten av en ugnsform. Ta sedan ett filodegsark och skrynkla ihop det försiktigt med handen. Doppa arket i bunken med fyllningen, skaka av lite av smeten och lägg det i ugnsformen. Upprepa tills hela formen är fylld med skrynkliga och smetiga filodegsark.
  4. Avsluta med två hela ark på toppen. Pensla toppen ed creme fraiche
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 35–40 minuter eller tills pajen har fått en gyllenbrun yta.

Dela det här receptet med dina vänner!