Judisk kycklingsoppa

Judisk kycklingsoppa

Publicerat:

En god soppa som passar perfekt i förkylningstider.

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    ekologisk kyckling
  • 2,5liter
    vatten
  • 5st
    grovtärnade morötter
  • 1st
    grovtärnad palsternacka
  • 1st
    skivad purjolök
  • 1st
    skalad och skivad blekselleri
  • 80g
    mungbönor (blötlagda under natten)
  • 2st
    lagerblad
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 1kruk(or)
    persilja
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • skal från en halv citron
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Täck kycklingen med vatten. Tillsätt lagerblad och purjolöksblast.  Koka tills köttet är 70 c grader vid benet.

2. Lyft kycklingen och koka rotfrukter mjuka i buljongen. Lyft grönsaker och låt svalna. Plocka kycklingköttet och lägg tillbaka skroven i buljongen.

3. Sjud i ca. 1h. Hacka persilja, citronskal och riven vitlök. Blanda med lite olivolja. Sila och tillsätt mungbönor.

4. Sjud i 15 min och tillsätt sedan rotfrukter och selleri. Avsluta med kycklingkött och smaka av med örtröra, salt och svartpeppar.

Dela det här receptet med dina vänner!