Judisk kycklingsoppa med matzobollar

Tid:

Judisk kycklingsoppa med matzobollar.

Tid:

Den judiska kycklingsoppan är en maträtt som man sett i ett otal Hollywoodfilmer och är kanske även urtypen på det man på engelska beskriver som ”comfort food”. Snäll, mild och välgörande för kropp och själ.

Ingredienser

4–6 portioner

  • 1
    kyckling, stor
  • 2
    gula lökar, skalade och skurna i kvartar
  • 2
    morötter, halverade
  • 2
    blekselleristjälkar, skurna i halvor
  • 1 knippa(or)
    bladpersilja
  • 1 liten knippa(or)
    timjan, färsk
  • ½ kruk(or)
    dill, färsk
  • ½
    vitlökshuvud
  • 1 msk
    salt
  • 1 tsk
    svartpeppar

Garnityr

  • 2
    morötter, finhackad
  • 2
    selleristjälkar, finhackad
  • 2 msk
    dill, finhackad
  • 2 msk
    bladpersilja, finhackad

Matzobollar

  • 4 st
    ägg
  • ca 2½ dl
    vatten
  • ca 2½ dl
    matzomjöl

Så lagar du