Ingredienser

4portioner

  • 1 1/2liter
    vatten
  • 5dl
    rödvin
  • 1st
    köttbuljongtärning
  • 1st
    gul lök
  • skal från 1/2 apelsin
  • 5st
    lagerblad
  • 5st
    svartpepparkorn
  • 5st
    stjärnanis
  • 10st
    hela nejlikor
  • 10st
    hela kardemummakorn
  • salt
  • spett
  • oxfilé
  • fläskfilé
  • prinskorv
  • chorizo eller annan kryddig korv
  • brysselkål
  • champinjoner
  • broccoli
  • paprika
  • fänkål

Så lagar du

Häll vatten och rödvin i en kastrull. Skala apelsinen med en potatisskalare. Skala och skär löken i klyftor. Lägg ner buljong, lök, apelsinskal och kryddor i kastrullen, koka upp. Låt sjuda i ca 1 timme på låg värme för att frigöra smakerna. Smaka av med salt.

Skär ingredienserna till spetten i lagom stora bitar och trä på spetten. Lägg dem i den färdiga fonduen och låt ligga i 5-7 minuter.

Servera gärna spetten med bakad potatis.

Dela det här receptet med dina vänner!