Julfondue
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 1 1/2litervatten
- 5dlrödvin
- 1stköttbuljongtärning
- 1stgul lök
- skal från 1/2 apelsin
- 5stlagerblad
- 5stsvartpepparkorn
- 5ststjärnanis
- 10sthela nejlikor
- 10sthela kardemummakorn
- salt
- spett
- oxfilé
- fläskfilé
- prinskorv
- chorizo eller annan kryddig korv
- brysselkål
- champinjoner
- broccoli
- paprika
- fänkål
Så lagar du
Häll vatten och rödvin i en kastrull. Skala apelsinen med en potatisskalare. Skala och skär löken i klyftor. Lägg ner buljong, lök, apelsinskal och kryddor i kastrullen, koka upp. Låt sjuda i ca 1 timme på låg värme för att frigöra smakerna. Smaka av med salt.
Skär ingredienserna till spetten i lagom stora bitar och trä på spetten. Lägg dem i den färdiga fonduen och låt ligga i 5-7 minuter.
Servera gärna spetten med bakad potatis.