Norrlandstaco med mandelpotatis

En gryta med mandelpotatis.

Publicerat:

En fantastiskt enkel och god rätt som är perfekt att laga både utomhus i en stekpanna eller inomhus i en form i ugnen. Jag tycker den har en given plats på det nya julbordet. Som ett komplement till Jansson. Får du inte tillgång till mandelpotatis så går det lika bra med någon annan mjölig sort.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 50g
    ljusugnsbröd (hårt tunnbröd)
  • 2st
    salladslökar
  • 10g
    hackad dill
  • 220g
    ansjovis
  • 200g
    kokt mandelpotatis
  • 2-3msk
    smör
  • 2krm
    salt
  • 2krm
    peppar
  • 2dl
    créme fraiche

Så lagar du

1. Smält smöret på hällen eller i en stekpanna.

2. Bryt ner brödet och fräs snabbt.

3. Krossa nu över mandelpotatisen, hacka på dillen och salladslöken.

4. Fördela ansjovisen på toppen, salta och peppra och garnera sedan med créme fraichen.

5. Avnjut med ett kallt glas mjölk.

Dela det här receptet med dina vänner!