Fixarfesten – Julkalendertårta

Julkalendertårta.

Publicerat:

Tillagningstid:

Dantes juliga julkalendertårta med fluffig chokladbotten, mintigt fräsch frosting och kristyr med fina dekorationer.

Ingredienser

10portioner

Tårtan

  • 3st
    tårtbottnar-se grundrecept, lägg till 4 msk kakao
  • chokladlinser, till fyllning
  • 200g
    mörk bakchoklad

Frosting

  • 800g
    färskost
  • 125g
    smör
  • 3dl
    florsocker
  • några droppar Pepparmintolja

Dekoration

  • polkagrisstänger, polkagrisar
  • 4dl
    vispgrädde
  • 1-2dl
    minimaränger
  • 3-5
    glasstrutar till granar

Kristyr

  • florsocker
  • 2
    äggvitor
  • karamellfärg, grön

Så lagar du

Baka tårtbottnar enligt grundrecept.

Tårtan

1. Smält den mörka chokladen.

2. Stansa ut ett hål av ett glas i tårtbottnarna, fyll med chokladlinserna.

3. Blanda ihop ingredienserna till frostingen.

4. Krossa några av polkagrisarna och blanda med vispad grädde.

5. Klä in tårtan i den vita frostingen. Försök få det riktigt jämnt, ta hjälp av en spatel.

6. Häll den smälta chokladen på kanterna av tårtan.

7. Låt stelna i kyl.

Kristyr

1. Vispa äggvita fluffigt. Vänd i florsocker tills den blir riktigt styv.

2. Droppa i karamellfärgen. Lägg i spritspåse med tyll.

3. Spritsa glasstrutarna så att de ser ut som granar.

Dekoration

Dekorera tårtan med granar, polkagrisar och minimaränger!

Dela det här receptet med dina vänner!